To top
20 מרץ

HAPPY HOUR

courvoisier cover

 יום ראשון הוא לא יום פשוט עבור אף אחד, וזאת עובדה. על מנת להקל במעט על תחושת העייפות האקזיסטנציאליסטית, בואו נקצר הליכים ונתכנן לנו תכניות לסוף היום – מה שיהפוך את המשך יום העבודה אוטומטית לנעים יותר. מה דעתכם? בא לכם דרינק מאוחר יותר?  ;-)

courvoisier cocktail1

↑  Music: ON, world: OFF  ↑

מודה – אני אולי נראית כמו בחורה של קוקטיילים מתקתקים ופירותיים, אבל בגדול – מעדיפה את האלכוהול שלי נקי או גג – בקוקטייל קלאסי ולא מתחכם. עם זאת, ערב קוקטיילי קוניאק קורווזיה שהוזמנתי אליו בשבוע שעבר, לגמרי עשה לי חשק להתגנב רגע מאחורי הבר ולחזור לתקופה שבה הייתי משקשקת ורוקחת קוקטיילים כיפיים (ולפעמים סתם כי ביקשו ממני משהו שלא התחשק לי להכין) באופן קבוע.

את קוקטייל הקוניאק הנ״ל הגיתי בשישי בערב, תוך רביצה על הספה. רציתי משהו קליל ואלגנטי, שאפשר יהיה להכין בכל בית בלי צורך בהתעסקויות מיוחדות או כלים מקצועיים. ההוכחה לכך שבאמת לא צריך שום ציוד מיוחד עבורו? חרף חיפושים קדחתניים, לא מצאתי את השייקר שלי, אז שקשקתי את הקוקטייל בצנצנת וואקום. רואים? באמת אין דבר העומד בפני הרצון (לשתות, הכוונה)  :-P

courvoisier cognac1

מבלי להתמהמה יותר מדי – קבלו את קוקטייל הקוניאק שלי. השם זמני, כי שכחתי שצריך להמציא שם לקוקטייל. אם יש לכם הצעות – אשמח לשמוע  ;-)

Class Act

המצרכים (יספיקו לשני דרינקים):

4  כפיות ריבת משמש (ריבת הדרים גם תעבוד כאן יופי)

1.5 כפיות סוכר 

180 מ״ל קוניאק קורווזיה (אבל כל קוניאק יתאים)

כ30 עלי נענע טריים ויפים (ועוד כמה לקישוט)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הריבה והסוכר בקערה. ממיסים עד שמתקבל סירופ סמיך במיקרו (כ20 שניות) או בקערה חסינת חום – מעל מים רותחים.

2. מוסיפים את הנענע לכוסות זכוכית בעלות דופן עבה (חצי כמות בכל כוס) – וכותשים אותה היטב (אפשר להשתמש במזלג, במקל עבה של כף עץ או במכתש ועלי – אם יש לכם בבית). מזיזים את הנענע תוך כדי בתוך הכוס, כך שהטעם והארומה שלה ידבקו בכוס היטב. משליכים לפח את רוב הנענע וומשארים רק כמה עלים בתחתית לקישוט.

3. ממלאים את כוסות ההגשה בקרח כתוש. אני ריסקתי בבלנדר, אבל אפשר להשתמש בקרח רגיל אם אין לכם בלנדר – או כוח להתעסק בזה   :-D

4. ממלאים שייקר (או כל כלי שניתן לאיטום) בקרח. מוזגים פנימה את הקוניאק ואת הסירופ ומשקשקים היטב.

5. מסננים ומוזגים לכוסות ההגשה. מקשטים בעלי נענע יפים. ההנאה מובטחת  :-P

CHEERS!

courvoisier cognac

courvoisier cognac2

courvoisier cocktail5

courvoisier cocktail

courvoisier cognac4

courvoisier cocktail3

שיהיה לנו המשך יום נעים ושבוע מעולה!

♥♥♥

שמלה: זארה

 

10 Comments
  • Sarah De Paz

    אני ממש אוהבת את הפוסט הזה! אני רוצה להיכנס לעסקי המיקסולוגיה הביתית בעצמי, ולגמרי מתכוונת לנסות את המתכון לעיל. ההגשה הורסת.
    אולי תקראי לו Apri-Cognac? שזה משחק שמות על משמש וקוניאק ואפריטיף כי זה בהחלט מרגיש כזה :)

    מרץ 20, 2016 at 11:09 am להגיב
  • Leann

    יום ראשון נסבל רק כשקצת שותים במהלכו ובזכותך אני כמעט על הקרשים!

    מרץ 20, 2016 at 2:18 pm להגיב
  • marjorie morningstar

    you had me at ריבת משמשים
    ואיזו שמלה מהרסת.

    מרץ 20, 2016 at 2:32 pm להגיב
  • ספיר

    כמה סטייל!!!

    מרץ 20, 2016 at 3:04 pm להגיב
      • Orit arad

        נהדרת. מקסים!

        מרץ 21, 2016 at 2:36 pm להגיב

Leave a reply

Are you on the list?