To top
15 אוק

חטיפי טופו צלוי במרינדה אסיאתית

ossem cover

לכבוד כניסת רוטב הבסיס החדש של אוסם (מבית היוצר של השף הכי סושיאל שיש, עומר מילר) לשוק, קיבלתי הביתה חבילת מוצרים הכוללת את הרוטב, ונתבקשתי – יחד עם עוד נבחרת בלוגרים מכובדת – ליצור מתכון משלי המתבסס על הרוטב המדובר.

כשאני מבשלת, אני לא נוהגת להיעזר ברטבים מוכנים, כי הם תמיד מרגישים לי כאילו הם מדיפים ניחוח של MSG (אין באמת כזה ניחוח, אבל אל תתווכחו עם פולניה נחושה) ומוסיפים טעם של חומר משמר. במקרה של הרוטב הנ״ל, הסכמתי לתת לו הזדמנות כי הוא אינו מכיל חומרים משמרים (או צבעי מאכל). אבא שלי, לעומת זאת, משוגע על כל הרטבים המוכנים הקיימים ותמיד מכין אתם תבשילים (אותם כבר הציע לי לא פעם לצלם ולפרסם בבלוג, אבל אני ממתינה שיפתח בלוג משלו ;-)  ).

פעילות רוטב בסיס של אסם

כשקיבלתי את רוטב הבסיס, סיפרתי לו על המוצר החדש ואף שיתפתי אותו במתכון שחשבתי להכין (כי אני בת חמודה) – חטיפי טופו צלוי במרינדה אסיאתית, המתבססת על רוטב הבסיס. תגובתו של אבא, יגאל: ״אני לא סובל טופו.״ נו שויין!
אני – לעומת זאת – מתה על טופו (וגם היה לי קרייבינג לא ברור לטופו לפני כמה ימים) וגם מתה על מנות יפות ואסתטיות (על אחת כמה וכמה – כשהן טעימות בטירוף).

אז שניגש להכנה?  ;-)

שיפודי טופו במרינדה אסיאתית4

חטיפי טופו צלוי במרינדה אסיאתית

המרכיבים:

חבילת טופו מסוננת מנוזלים

1 זוקיני, חתוך לנתחים גדולים

פלפל אדום, חתוך לנתחים גדולים

פלפל צהוב, חתוך לנתחים גדולים

10 פטריות (ללא הרגלית)

2 כפות רוטב בסיס של אסם

2 כפות שמן סומסום

2.5 כפות מולסה (אפשר להשתמש בסילאן במקום – מולסה זו העדפה אישית שלי)

1/4 כוס רוטב סויה (אני משתמשת בירוק של קיקומן)

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. חותכים את הטופו בעדינות (שימו לב שלא יתפורר) לקוביות בגודל 1.5 ס״מ

2. מניחים את הטופו ואת כל הירקות החתוכים בקערה גדולה.

3. בקערה קטנה, מכינים את המרינדה על ידי ערבוב של רוטב הבסיס, שמן הסומסום, המולסה, רוטב הסויה והפלפל השחור.

4. יוצקים את התערובת על הירקות החתוכים והטופו בקערה הגדולה, ומקפיצים כדי שהמרינדה תכסה את הירקות היטב. מניחים במקרר לכשעה/שעה וחצי.

5. מתחילים לסדר את הטופו והירקות על שיפודים (אני השתמשתי בשיפודי עץ – אם יש לכם שיפודי מתכת דקורטיביים – מה טוב) לפי ראות עיניכם – מוזמנים לשחק עם השילובים ולהוסיף ירקות נוספים שאתם אוהבים – פלפל חריף (חלפניו בפרט) יתאים כאן היטב, וכך גם בצל סגול/בצלצלים.

6. את השיפודים ניתן לצלות במחבת חריצים או על הגריל – אם יש לכם כזה.  כמה דקות לכל צד et viola!  ;-) בתאבון!

שיפודי טופו במרינדה אסיאתית

שיפודי טופו במרינדה אסיאתית1

שיפודי טופו במרינדה אסיאתית2

שיפודי טופו במרינדה אסיאתית3

פעילות רוטב בסיס של אוסם

 אם אתם מכינים בבית, שלחו לי תמונה! ממש אשמח לראות  :-P

♥♥♥

2 Comments
  • noa

    ממש בצק אלים יצא לך, אנסה בבית ואדווח לך על התוצאות (:

    אוקטובר 18, 2015 at 5:05 pm להגיב

Leave a reply

Are you on the list?