X

HAPPY HOUR

 יום ראשון הוא לא יום פשוט עבור אף אחד, וזאת עובדה. על מנת להקל במעט על תחושת העייפות האקזיסטנציאליסטית, בואו נקצר הליכים ונתכנן לנו תכניות לסוף היום – מה שיהפוך את המשך יום העבודה אוטומטית לנעים יותר. מה דעתכם? בא לכם דרינק מאוחר יותר?  ;-)

↑  Music: ON, world: OFF  ↑

מודה – אני אולי נראית כמו בחורה של קוקטיילים מתקתקים ופירותיים, אבל בגדול – מעדיפה את האלכוהול שלי נקי או גג – בקוקטייל קלאסי ולא מתחכם. עם זאת, ערב קוקטיילי קוניאק קורווזיה שהוזמנתי אליו בשבוע שעבר, לגמרי עשה לי חשק להתגנב רגע מאחורי הבר ולחזור לתקופה שבה הייתי משקשקת ורוקחת קוקטיילים כיפיים (ולפעמים סתם כי ביקשו ממני משהו שלא התחשק לי להכין) באופן קבוע.

את קוקטייל הקוניאק הנ״ל הגיתי בשישי בערב, תוך רביצה על הספה. רציתי משהו קליל ואלגנטי, שאפשר יהיה להכין בכל בית בלי צורך בהתעסקויות מיוחדות או כלים מקצועיים. ההוכחה לכך שבאמת לא צריך שום ציוד מיוחד עבורו? חרף חיפושים קדחתניים, לא מצאתי את השייקר שלי, אז שקשקתי את הקוקטייל בצנצנת וואקום. רואים? באמת אין דבר העומד בפני הרצון (לשתות, הכוונה)  :-P

מבלי להתמהמה יותר מדי – קבלו את קוקטייל הקוניאק שלי. השם זמני, כי שכחתי שצריך להמציא שם לקוקטייל. אם יש לכם הצעות – אשמח לשמוע  ;-)

Class Act

המצרכים (יספיקו לשני דרינקים):

4  כפיות ריבת משמש (ריבת הדרים גם תעבוד כאן יופי)

1.5 כפיות סוכר 

180 מ״ל קוניאק קורווזיה (אבל כל קוניאק יתאים)

כ30 עלי נענע טריים ויפים (ועוד כמה לקישוט)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הריבה והסוכר בקערה. ממיסים עד שמתקבל סירופ סמיך במיקרו (כ20 שניות) או בקערה חסינת חום – מעל מים רותחים.

2. מוסיפים את הנענע לכוסות זכוכית בעלות דופן עבה (חצי כמות בכל כוס) – וכותשים אותה היטב (אפשר להשתמש במזלג, במקל עבה של כף עץ או במכתש ועלי – אם יש לכם בבית). מזיזים את הנענע תוך כדי בתוך הכוס, כך שהטעם והארומה שלה ידבקו בכוס היטב. משליכים לפח את רוב הנענע וומשארים רק כמה עלים בתחתית לקישוט.

3. ממלאים את כוסות ההגשה בקרח כתוש. אני ריסקתי בבלנדר, אבל אפשר להשתמש בקרח רגיל אם אין לכם בלנדר – או כוח להתעסק בזה   :-D

4. ממלאים שייקר (או כל כלי שניתן לאיטום) בקרח. מוזגים פנימה את הקוניאק ואת הסירופ ומשקשקים היטב.

5. מסננים ומוזגים לכוסות ההגשה. מקשטים בעלי נענע יפים. ההנאה מובטחת  :-P

CHEERS!

שיהיה לנו המשך יום נעים ושבוע מעולה!

♥♥♥

שמלה: זארה

 

Yael Kimelman: תל-אביבית בת 30 וקצת, הנמצאת בחיפוש מתמיד אחר הדברים הקטנים שעושים את השגרה יפה, מתוקה וזוהרת יותר :-)

View Comments (10)

  • אני ממש אוהבת את הפוסט הזה! אני רוצה להיכנס לעסקי המיקסולוגיה הביתית בעצמי, ולגמרי מתכוונת לנסות את המתכון לעיל. ההגשה הורסת.
    אולי תקראי לו Apri-Cognac? שזה משחק שמות על משמש וקוניאק ואפריטיף כי זה בהחלט מרגיש כזה :)

  • יום ראשון נסבל רק כשקצת שותים במהלכו ובזכותך אני כמעט על הקרשים!

    • בקטע מוזר - אני לא כ״כ אוהבת לאכול משמשים אבל חולה על ריבת משמשים! זאת ה-ריבה בעיניי. ותודה! השמלה כבר כמעט בת 3. בהתחלה שקלתי להתחתן בה ואז ירדתי מהעניין :-)

Related Post