To top
11 אפר

"סנדוויץ" מרנג פטל במילוי גנאש שוקולד

פרחי מרנג מהממים ואווריריים מתודלקים בטעם פטל עדין, במילוי גנאש שוקולד קרמי היסטרי. המנה הזאת לא רק יפיפיה ופשוטה יחסית להכנה, היא גם טעימה בטירוף!

במקור המתכון היה לגנאש שוקולד מריר, אבל שיניתי כיוון לשוקולד לבן  8-)

בפוסט ספיישל הקינוחים בליווי יין מותאם, הקינוח הוגש לצד כוס גמלא השמורה רוזה סירה.

meringue dish

“סנדוויץ” מרנג פטל במילוי גנאש שוקולד.
  לינק למתכון המקורי

מצרכים

למרנג הפטל:

2 חלבונים

קצת פחות מ1/2 כוס סוכר

1 ו ½ כפות ריבת פטל ללא חרצנים (אפשר להתפרע ולהשתמש ב2 כפות אם בא לכם שהפטל יהיה דומיננטי יותר)

כמה טיפות של צבע מאכל אדום/ורוד (לא חובה)

לגנאש השוקולד הלבן:

150 גרם שוקולד לבן קצוץ

½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

מרנג פטל:

1. חממו תנור לחום של 90 מעלות.

2. הקציפו את החלבונים במהירות גבוהה עד שמתחילות להיווצר תלוליות רכות.

3. בהדרכה ובאיטיות, הוסיפו את הסוכר תוך כדי הקצפה עד שנוצר קצף חזק יציב ומבריק.

4. בקערה קטנה, ערבבו את הריבה ואת צבע המאכל (אם בחרתם להשתמש), וקפלו פנימה כוס מהמרנג.

5. העבירו את התערובת חזרה למרנג וקפלו בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6. זלפו ורדים קטנים למגש שעליו נייר אפיה, ואפו כשעתיים או עד שהמרנג יבש מאד ומתקלף בעדינות מנייר האפיה. הניחו בצד להתקרר, ואחסנו בקופסה אטומה עד לשימוש.

meringue

pipingmeringue

bakedmeringue

גנאש שוקולד לבן:

7. הניחו את השוקולד הקצוץ בקערה בינונית.

8. חממו את השמנת המתוקה לסף רתיחה, ושפכו אותה מעל השוקולד הקצוץ. המתינו 3 דקות.

9. ערבבו יחד את השמנת והשוקולד עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. כסו את הקערה והניחו אותה בצד עד שהתערובת  מתקררת לגמרי.

10. כשהגנאש התקרר והתמצק, הקציפו את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי במרקם דומה לציפוי עוגה.

whitechoc

ganache

הרכבת הסנדביץ':

11. זלפו או מרחו את הגנאש על הצד התחתון של חצי מכמות המרנגים. צרו סנדביצ'ים באמצעות החצי הנותר.

12. אחסנו בקופסה אטומה.

meringuestuffed

meringuedish

בתאבון!

בא לכם דרינק בצד? התאמתי יין במיוחד למנה הזאת  ;-)
לפוסט: ספיישל פסח – תפריט קינוחים הורסים בליווי יין מותאם

                                                                                      ♥ ♥ ♥

No Comments

Leave a reply

Are you on the list?