To top
2 מרץ

העתיד כבר כאן ;-)

שולחן מתוקים רובוטי

מפוסט שולחן המתוקים בהשראת הקוטב הצפוני שלי, אולי הבנתם שאני "מנצלת" את ימי ההולדת של אהוביי כהזדמנות להשתולל עם הסוכר והקישוטים.. ליום ההולדת של המהמם הפרטי שלי, החלטתי לעצב שולחן במוטיב רובוטי שהכיל שלל הפתעות שוות ורובוטיות, והזמנתי את כ-ל המשפחה לoverdose של סוכר.

בגזרת המתוקים: מרשמלו מושלם תוצרת בית, רובוט-פופס (קייקפופס בצורת רובוט) שוקולד ועוגיות חמאה מקושטות. היה גם קראמבל תפוחים עם גלידה וניל, אבל הוא לא נכנס לקאסט של הפוסט.
רובוט ומרשמלו

קישוטים מטאליים עוד נשארו משולחן הקוטב הצפוני של אחותי ושלי, מה שהקל על עיצוב התפאורה, ויחד עם אוסף הרובוטים המשונה של בעלי – לא היה לי צורך בשום דבר נוסף :-).

מבט מהצד על השולחן הרובוטי

מבט מהצד על השולחן הרובוטי

יצרתי הגבהות מקופסאות קרטון בגדלים שונים, אותן עטפתי בנייר משי שחור. מאיפה צצו לי קופסאות קרטון בגדלים שונים? פשוט שמרתי קופסאות שהגיעו בהם משלוחים קטנים (קפסולות קפה, קוסמטיקה – עוד תמורה להזמנות שלי אונליין!). את המתוקים והרובוטים סידרתי על השולחן ועל הקופסאות – בגבהים שונים.

מחצית מהמרשמלו סידרתי בצלחת הגשה (במנז'טים כסופים – בשביל הfeel הרובוטי) ואת המחצית השניה ארזתי בשקיות אישיות חמודות, שקשרתי בסרט שחור (ושידלתי את האורחים לקחת הביתה ;-)).

צלחת מרשמלו כיפית

צלחת מרשמלו כיפית

שקית הפתעה - מרשמלו תוצרת בי :-)

שקית הפתעה – מרשמלו תוצרת בי :-)

איך יוצרים פופס מרובעים? מפוררים את העוגה בה בחרנו להשתמש בעזרת הידיים או מזלג לתוך קערה בינונית, מוסיפים מעט חמאה מומסת, ומעט גבינת שמנת (אני משתמשת בכף חמאה וקצת יותר מכף גבינת שמנת על כמות של חצי תבנית אינגליש קייק – מבחינת המרקם, הבצק צריך להיות נוח לעיבוד ולא דביק, אז כדאי להתחיל במעט ולהוסיף בהדרגה את הגבינה והחמאה). כשהגעתי למרקם המתאים, התייחסתי לתערובת העוגה כאילו היתה בצק עוגיות, רידדתי את ה"בצק" על השיש לעובי של כ-2 ס"מ, ויצרתי ריבועים בעזרת חותכן – אפשר גם לחתוך ריבועים מהבצק עם סכין – התוצאה תהיה דומה.

את מקלות הרובוט-פופס יצרתי מקשי נייר מפוספסים בשחור לבן – כל קש חתכתי לחצי כדי שיהיה בגודל הנכון (וגם בשביל לחסוך בקשים ;-)), טבלתי במעט שוקולד מומס והרכבתי את הפופס על הקש. כשסיימתי להרכיב את כולם – הם נשלחו למקפיא למנוחה של חצי שעה ואחרי זה נטבלו בעוד שוקולד מומס עם קצת שמן (היחס הוא כף שמן קנולה ל250 גרם שוקולד. את השוקולד ממיסים על בן-מארי, מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים את השמן ומערבים).

Et voila! רובוט-פופס  :-)! את הפה יצרתי מסוכריות קישוט בצורת לב שקניתי ולא ממש מצאתי להם שימוש עד כה, והעיניים צוירו בעזרת ג'ל לקישוט עוגות של וילטון שרכשתי ב"הילולה" (אני בדרך כלל נודדת לשם בחיפוש אחר קישוטים וגיליתי שיש להם גם מחלקת קישוט עוגות קטנה ושווה), אבל אפשר למצוא משהו דומה ברוב חנויות ציוד האפיה.

רובוט-פופס!

רובוט-פופס!

photo 4 (5)

מבט מלמעלה

מבט מלמעלה

 

 

                                                                                    ♥ ♥ ♥

 

6 Comments

Leave a reply

Are you on the list?