To top
16 יול

פאי-פופס תפוחים

piepop cover

האמת שאני ממש לא מבינה אנשים שלא אוהבים שוקולד. איך אפשר לא לאהוב שוקולד?!  ;-) עם זאת, כשאני מכינה קינוח שוקולדי, אני תמיד מספקת אופציה נוספת לכאלה שפחות אוהבים את הז'אנר. אז כבר סיפרתי לכם שלמסיבת ההפתעה של נטלי אפיתי את קאפקייק השוקולד האולטימטיבי – עכשיו אספר לכם גם על פאי-פופס (מיני פאי על מקל!) התפוחים שהכנתי  :-P

photo 5 (7)

פאי פופס תפוחים

(המתכון מספיק ל-15 פאי-פופס)

המרכיבים: 

לבצק הפאי:

1 ו 1/4 כוס קמח (ועוד לקימוח המשטח)

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

150 גרם חמאה

1/4 כוס מים קרים מאד

לתערובת התפוחים:

2 תפוחים (מהזן האהוב עליכם) – קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר

2 כפות סוכר חום

2 כפות סוכר לבן

1 כף קמח

1 כפית קינמון

1 חלבון ביצה

סוכר קינמון (פשוט ערבבו קצת סוכר עם קצת קינמון והניחו בצד)

חמאה מומסת

מקלות סוכריה (ניתן להשיג בהילולה או בחנויות אפיה)

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל160 מעלות.

2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר והמלח. הוסיפו את החמאה לתערובת, ובעזרת 2 סכים "חתכו" אותה פנימה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

3. הוסיפו את המים וערבבו עד שנוצר כדור בצק. הוסיפו מעט קמח אם התערובת דביקה מדי/מעט מים עם התערובת יבשה מדי. השטיחו את הבצק, ועטפו בניילון נצמד. שימו במקרר לכ30-60 דקות, עד שהבצק קר.

4. בקערה בינונית, ערבבו את התפוח הקצוץ, הסוכר הלבן והחום, קמח וקינמון. הניחו בצד.

5. קמחו את משטח העבודה, ושטחו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. השתמשו בחותכן עוגיות עגול קטן (או כוס לא גדולה מדי) וצרו כ-30 עיגולים. הניחו מחצית מהעיגולים על מגש אפיה שרופד בנייר אפיה. הניחו מקל סוכריה (או קש נייר חתוך לחצי) במרכז העיגול, ולחצו אותו פנימה בחוזקה. בעזרת כפית, הניחו מעט מתערובת התפוחים במרכז כל עיגול.

6. קחו עיגול ממחצית הבצק השניה שהכנתם, ומתחו אותו קלו – כך שיהיה גדול יותר מהעיגול שמשמש כבסיס – והרכיבו אותו על גבי אחד הבסיסים. בעזרת מזלג, הדקו את קצוות הפאי-פופ כך שהמילוי לא יברח. שימו לב שהמקל מהודק פנימה בחוזקה (ניתן להוסיף עוד טיפת בצק מעל במקל על מנת לוודא שישאר במקומו).

7. הברישו את הפאי-פופס בחלבון הביצה וזרו מעל סוכר קינמון. צרו חורי אוורור קטנים על ידי דקירה עדינה בעזרת סכין (4 חורים בכל פאי).

8. אפו בתנור לכ12-15 דקות או עד שמזהיב. הוציאו מהתנור והברישו בחמאה מומסת. הניחו בצד להתקרר לחלוטין.

הערות:

1. לא מתים על תפוחים? אפשר להחליף כמעט בכל פרי שבא לכם (רק לקצוץ אותו היטב) ואפילו בנוטלה!

2. מודה ששכחתי להבריש בחמאה בתום האפיה, ועדיין יצא מעולה  :roll:

photo 1 (18)

photo 2 (19)

לשם הגיוון – הכנתי כמה פאי-פופס במילוי נוטלה. עקבותיהם נעלמו מהרגע שהוצאתי אותם מהתנור. החשוד הראשי? בעלי  :-D

photo 3 (13)

photo 4 (11)

בא לכם עוד משהו מתוק? מוזמנים להציץ בשאר המתכונים המתוקים האהובים עלי :-)

♥ ♥ ♥

2 Comments
  • maya

    היי!
    תודה על המתכון!
    שתי שאלות:
    1. קמח תופח או רגיל?
    2. כתבת במרכיבים לתערובת התפוחים "חמאה מומסת".כמה חמאה?
    תודה!

    יולי 16, 2014 at 4:12 pm להגיב

Leave a reply

Are you on the list?